Hørning Produkthandel mener åbenbart, at kommunen skulle have været bedre til at hjælpe dem med at opfylde miljøkravene og få en tilladelse. Foto: Bollerup
Hørning Produkthandel mener åbenbart, at kommunen skulle have været bedre til at hjælpe dem med at opfylde miljøkravene og få en tilladelse. Foto: Bollerup
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Udskriv
Send e-mail

Hørning Produkthandel i aktion midt i retssag

Ny miljøgodkendelse og byggesag dukker op, mens retssag kører

I foråret 2016 blev Hørning Produkthandel anmeldte til politiet af Skanderborg Kommune for ikke at følge påbud, som kommunen har udstedt for at få firmaet til at stoppe en ulovlig aktivitet og nedbringe støjen.

 

Det var den foreløbige kulmination efter, at naboer i flere år har klaget over støj fra Hørning Produkthandel og kommunen har forgæves forsøgt at få firmaet til enten at finde en anden placering - ellers lovliggøre produktionen.

 

Sagen startede, da Skanderborg Kommune overtog ansvaret for miljøområdet ved kommunesammenlægningen i 2007 og fandt ud af, at miljøgodkendelsen fra Århus Amt ikke dækkede de aktiviteter, der foregik, da virksomheden havde udviklet sig. Sagen har også været om Natur- og Miljøklagenævnet, der pressede kommunen.

 

I 2014 fastslog nævnet, at kommunen ikke havde sikret sig, at virksomheden med dets nuværende omfang kunne ligge på Sønderskovvej 12 i Hørning uden at genere omgivelserne.

 

Politianmeldelsen kom efter, at kommunen flere gange havde udstedt påbud om, at virksomheden indstillede aktiviteter, der ikke var godkendt. Alligevel fortsatte de. Alt imens der kom klager fra naboerne.

 

Til sidst satte kommunen en frist 15. januar i år, hvor ulovlighederne skulle ophøre. Da det ikke skete, blev firmaet politianmeldt.

 

I sidste uge kom sagen for Retten i Horsens. Den ventes først afsluttet med endnu et retsmøde senere i oktober.

 

I mellemtiden har Hørning Produkthandel søgt om en ny miljøgodkendelse samt en byggetilladelse. Firmaets plan er at udvide og forhøje en betonmur, der allerede omkranser en stor del af firmaet for at mindske støjjgener til naboerne.

 

Kommunen er gået i gang med at sagsbehandle begge ansøgninger, men de kan ikke blive færdige før, der falder dom i retssagen. Miljøsagen kan tage op til fire måneder.

 

Kommunen vurderer på forhånd, at byggesagen, der omfatter en seks meter og en 3,8 meter høj mur, ser vanskelig ud. Måske kan der slet ikke gives en byggetilladelse, hvis ikke den ene mur rykkes længere ind på grunden.

Publiceret: 04. Oktober 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Erhvervs•Avisen

ANNONCER
Se flere

Banker vilde med at købe skatkammerbeviser

Ny lov fjerner gebyrer på de fleste betalingskort

Fintech-succesen Izettle er nu 6 mia. kr. værd

Den australske centralbank er åben for elektroniske pengesedler

Novo Seeds med i trecifret millioninvestering i nordmænds nye NASH-selskab

Venturefond rejser 2 mia kr til ny fond med fokus på medico

Novo-rival er på vej med nye studier i fedme og NASH

Briter indsender ansøgning for månedlig skizofrenibehandling