Frede Sørensen viser, hvordan busserne så ud, da han startede for 40 år siden. Her var ingen servostyring, og rattet var lavet af jern. Foto: Betina Skjønnemand
Frede Sørensen viser, hvordan busserne så ud, da han startede for 40 år siden. Her var ingen servostyring, og rattet var lavet af jern. Foto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Udskriv
Send e-mail

Frede får bussens hjul til at dreje rundt

Frede Sørensen har kørt bus i 40 år, og han nyder stadigvæk turene ud på de sønderjyske landeveje

Af Betina Skjønnemand

I søndags kunne 66-årige Frede Sørensen fejre, at han har kørt bus i 40 år.

Han holdt fri i søndags, men selvom han faktisk gik på pension for et par år siden, så sidder han flere gange i bussen, der kører Sønderjylland tyndt.

“Min favoritrute er den til Sønderborg. Når man har kørt den samme rute i 20 år, så bliver man lidt ekstra glad for den,” lyder det med et smil fra Frede Sørensen.

Når man har kørt bus i 40 år, så følger der en del spøjse oplevelser med, og man skal vist også være en særlig type, når så mange forskellige folk går ind og ud af busdørene.

“Jeg har aldrig smidt nogen ud af bussen. Jeg har den opfattelse, at hvis de bare opfører sig ordentligt, så skal jeg nok få dem hjem”.

Frede Sørensen kan også fortælle en sjov historie om en lille dreng.

“For en del år siden kom en mor med sin søn i klapvognen. Han har helt klar til at køre bus. Han var så glad for det, at han ikke ville ud af bussen igen. Jeg måtte lokke ham ud. Og nu her - mange år senere - er han selv blevet buschauffør. Det er da lidt sjovt”.

Ingen er i tvivl om, at Frede Sørensen er et godmodigt gemyt. Hele hans væsen og fremtoning emmer af 'den søde buschauffør', som de fleste har en forestilling om. Alligevel er han ikke bleg for at indrømme, at tingene ikke er som 'i gamle dage'.

“Det har jo ændret sig en del. Før i tiden havde jeg jo tid til at køre en gammel dame helt til døren med hendes indkøb, hvis det lige passede ind i planen. Den slags er der slet ikke tid til mere. Men man må gøre det så godt som man kan,” fortsætter han.

Tre generationer

Frede Sørensen kender sine buskunder godt. Nogle endda særdeles godt.

“Jeg har da en dame, som jeg fortsat hilser på, når jeg kører forbi. Hun startede med at køre med mig som barn, så kørte jeg med hendes barn, og nu er det barnebarnet, der kommer i bussen”.

I Fredes egen familie lever kærligheden til de store biler i fuldt flor.

“Vi er fire brødre, og vi kører allesammen store biler. Mine brødre er lastbilchauffører. Jeg er så den eneste, der har har valgt at køre bus. Men det har altid været min drøm, så man kan da bestemt sige, at jeg er landet på den rette hylde,” fortsætter Frede Sørensen.

Selvom Frede Sørensen altså nu kun kører som fast afløser, så har han ingen umiddelbare planer om at stoppe.

“Min kone kan gå på pension om et par år. Så jeg fortsætter nok så længe. Hvis jeg altså kan få det til at passe ind,” konstaterer Frede, for han har nemlig fået sig en ny hobby.

“Jeg er jo begyndt at spille golf, og det er jo noget, der tager en del tid. Der var min svoger, der lokkede mig ud på golfbanen, og siden er jeg blevet mere og mere bidt af det. Så jeg skal såmænd nok få tiden til at gå, når jeg beslutter mig for at parkere bussen,” slutter Frede Sørensen.

Publiceret: 23. Maj 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Erhvervs•Avisen

ANNONCER
Se flere

Tilsynet: Andelskasse er i store problemer

Klumme: Pas på passiviteten

Lærernes Pension fornyer aftale med ejendomsforvalter

Pensionsselskab overtager 340 Aarhus-boliger i trecifret millionhandel

MedWatch-indeks: Medvind til pressede biotekaktier

Overlæger: Regionsledelsen skyder problemer med it-system til hjørne

Udenlandske analytikere varsler milliardlussing til Lundbeck

Først indgik Novo forlig - nu anklages rival også for lyssky salgsmetoder