Rejser Annoncer
TEMAREJSE med bus

Livsnyderrejse til Læsø

Nyd livet på Læsø - 3-dages tur med anderledes oplevelser

På denne helt specielle tur kommer du til at opleve Kattegat øen på en anderledes og mere autentisk måde, idet vi har fået tidligere borgmester på Læsø Olav Juul til at være guide på turen.

Klik her for at booke rejsen


Dag 1
Opsamling fra Fyn og op gennem Jylland, hvor vi tager middagsfærgen fra Frederikshavn. Ved ankomst til Læsø bliver vi modtaget af vore guider Olav og Anita. Olav er indfødt Læsøbo og tidligere borgmester på øen, og Anita er af Læsø slægt, så hun er kommet på øen hele livet. Første besøg er Vesterø Kirke, og efter besøg i denne smukt udsmykkede kirke køres til Hotel Nygaard .Resten af eftermiddagen handler det om kunst. Vi hører om Asger Jorn på Læsø, og en lokal kunstner vil fortælle om sin kunst og vise os nogle af sine kunstværker. Sidst handler det om brugskunst, og vi får præsenteret Læsøs smukke og kostbare kvindedragt og hører om kvindens rolle på Læsø op gennem tiden.

Ved 19-tiden bliver der serveret en lækker 2-retters menu bestående af de gode råvarer fra Læsø, og efter middagen er der mulighed for hygge og samvær i hotellets hyggelige pejsestue.

Dag 2
Morgenmad på hotellet fra kl. 07:00. Først vil Olav fortælle om Læsøs erhverv fra saltsydere til hummerfiskere.

Ved 10-tiden starter vores rundtur på den skønne ø.

Først kører vi til Læsø Saltsyderi. Saltsyder Poul Christensen vil fortælle om saltet (det hvide guld), baggrunden for saltproduktionen og fremstillingsmetoden. Herefter køres til Museumsgården ”På Lynget”. Et frilandsmuseum på sit oprindelige sted, og efterhånden et af de få tanghuse der er tilbage på øen.

Derefter går turen til Østerby Havn. Frokosten består af en fiskeplatte fra Thorsens fiskeforretning. Der vil være mulighed for at se nærmere på Østerby Havn, sombåde er en fiskeri- og lystbådehavn. Den danner base for Nordeuropas største eksportør af Jomfruhummere - Læsø Fiskeindustri A/S.

Turen går nu til ”Gammel Østerby”, hvor vi besøger Uldstuen der er en firlænget Læsø gård indrettet til produktion og salg af unikke uldprodukter. Sidst besøges Olavs Sted ”Bløden Hale”, som er en uberørt og barsk natur med et rigt fugleliv.

Godt mætte af indtryk, men sikkert også sultne, vender vi tilbage til Hotel Nygård, hvor menuen består af hele kogte jomfruhummer ad Libitum. Læsøs luksusfødevare nummer et.

Dag 3
Morgenmad på hotellet kl. 07.00. Dagen i dag er sat af til forkælelse og ren afslapning på Læsø Kur. Kl. 9.30 køres fra Hotel Nygaard til Læsø Kur. Frokosten serveres på Hotel Havnebakken.

Kl. 15.00 afgår færge fra Læsø mod fastlandet.

Da det skal være en livsnydertur for alle, bedes det ved tilmelding oplyst om man enten ikke bryder sig om fisk eller har skaldyrsallergi, så der kan aftales alternative menuer!

Der tages forbehold for ændringer i programmet.


Publiceret: 30 November 2016
¨

Estisk politichef: Svært at spore hvidvask-bagmænd

Forsikringsselskaber vil rette op på udhuling af sygeforsikringer

Alm. Brand får flere tilsynspåbud

Selskab skifter til juniorbørs

De første studieresultater: Overvægtige taber sig med Novo Nordisks fedmehåb

MedWatch-indeks: Gode nyheder giver overvægt af grønt

Amerikanere godkender blodkræftmiddel fra Roche

Lundbeck-direktør: Jeg var klar over, at FDA så det på en anden måde

Nordisk Film TV hyrer ny producent med TV 2-rødder

Yderligere fire ugeaviser lader livet i Jysk Fynske-lukninger

Jysk Fynske lukker alle nyindkøbte ugeaviser

Tv-direktør er gået fra 700 til 1500 ansatte og milliardsalg

Vestas går stille med den største nyhed i årevis

El-kongen sendte firmabilen til rens med lastbil. Nu er han fyret for dårlig dømmekraft

Danskerne aner ikke, hvad Lars Chr. Lilleholt laver

MHI Vestas-projekt søger nye investorer

Aarstiderne: Måltidskasser bliver nu for alvor mainstream

To brexit-scenarier lurer: Det onde og det grusomme

Trods millionunderskud tror Landmad stadig på 50 butikker

USA suspenderer importen af brasiliansk kød